Генсек ООН хоче помирити Іран та Саудівську Аравію

Генсек ООН хоче помирити Іран та Саудівську Аравію

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун провів телефонні розмови з міністрами закордонних справ Ірану та Саудівської Аравії, під час яких висловив стурбованість стратою проповідника ан-Німра і ще 46 засуджених у Саудівській Аравії, а також засудив напад на саудівське посольство в Тегерані.

Розмова з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр відбулася у понеділок, а з главою МЗС Ірану Джавадом Заріфа - в неділю, повідомляє сайт ООН.

«У розмові із міністром Заріфа Пан Гі Мун нагадав про свою заяву щодо страти 47 осіб у Саудівській Аравії, а також про те, що він виступив із різким засудженням нападу на саудівське посольство в Тегерані. Він закликав іранського міністра вжити всіх необхідних заходів для захисту дипломатичних представництв у країні», - заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу в Нью-Йорку.

«Під час розмови з міністром Аль-Джубейр, Генеральний секретар ООН знову заявив про те, що рішуче виступає проти смертної кари, і сказав, що засмучений стратою відомого богослова шейха ан-Німра, нагадавши, що він неодноразово порушував питання про його долю в ході бесід із представниками саудівської влади», - зазначив  Дюжаррік.

Пан Гі Мун знову заявив, що засуджує напад на посольство Саудівської Аравії в Тегерані та підкреслив, що вкрай стурбований заявою Саудівської Аравії про розрив дипломатичних відносин з Іраном.

«Генеральний секретар ООН закликав міністрів закордонних справ обох країн уникати будь-яких дій, які можуть призвести до подальшої ескалації ситуації між двома країнами і в регіоні загалом», - сказав Дюжаррік.

Пан Гі Мун також відзначив важливість продовження конструктивної взаємодії двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-