Ващиковський каже, що Reuters перекрутив його слова про поступки Лондону

Ващиковський каже, що Reuters перекрутив його слова про поступки Лондону

Укрінформ
Інформагентство Reuters перекрутило слова глави МЗС Вітольда Ващиковського щодо можливих поступок Польщі у бік Великої Британії заради посилення східного флангу НАТО.

Про це він заявив у інтерв’ю телеканалу tvn24.

“Інтерв’ю було досить довгим, а тому скорочувалося й узагальнювалося. Це пішло як “зіпсований телефон”: хтось почав скорочувати мої висловлювання і навіть змінювати їх значення”, - заявив Ващиковський.

Він наголосив, шо позиція Польщі є незмінною: Варшава не погоджується на обмеження свободи пересування людей у межах Євросоюзу.

“Поляки, які проживають у Великій Британії, не можуть підлягати дискримінації”,- наголосив глава МЗС РП.

Reuters оприлюднив інтерв’ю з Ващиковським, у якому глава МЗС РП каже про готовність Польщі піти на поступки Великій Британії в питанні обмеження соціальних виплат для іммігрантів з країн ЄС взамін на підтримку Лондона щодо збільшення військової присутності НАТО в Польщі.

Він зауважив, що така думка в інтерв’ю прозвучала, однак значення слів було перебільшено, оскільки це була пропозиція, а не умова, яку Варшава висовує Лондону. 

Велика Британія хоче обмежити соціальні гарантії для іммігрантів у межах переговорів з ЄС щодо умов збереження членства у Спільноті. До цього часу Польща була одним з найактивніших противників обмеження соцвиплат для іммігрантів у Великій Британії.

Оцінюється, що нині у Великій Британії проживає близько 850 тис. громадян Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-