У Франції горять 650 га гірських лісів. Підозрюють підпал

У Франції горять 650 га гірських лісів. Підозрюють підпал

Укрінформ
У південному департаменті Франції Ар’єжі горять гори, пожежа вже знищила 650 га рослинності.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, за даними  телеканалу Francetvinfo, пожежники підозрюють навмисні підпали густої рослинності, якою вкриті гори.

«Пожежі взимку на півдні Франції явище дивовижне і тривожне, вважають пожежники Ар’єжу. Упродовж останніх трьох діб вони вимушені реагувати на появу численних осередків пожеж, що виникли в місцевих горах», - повідомляє телеканал.

Рятувальники вимушені мобілізувати близько 60 пожежників, вертоліт та численну техніку для боротьби з лихом. Причину пожежі досі не встановлено, існує підозра навмисних підпалів.

«Ми дуже розлючені, оскільки не розуміємо природи цієї пожежі та її причин», - прокоментував надзвичайну подію капітан пожежників Патрік Антоніутті. За його словами, вогонь вже знищив 650 га лісу.

Крім того, на думку фахівців поширенню пожежі сприяє суха зима та сильний вітер. Згідно останніх даних Метеофранс, засушлива погода протримається до вівторка. Дощі у цій місцевості метеорологи обіцяють лише у середині наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-