У Саудівській Аравії згоріла лікарня: десятки загиблих

У Саудівській Аравії згоріла лікарня: десятки загиблих

Укрінформ
Пожежа у лікарні в Саудівській Аравії забрала життя щонайменше 24 чоловік, ще 123 зазнали пошкоджень різного ступеню тяжкості.

Про це повідомляє Reuters.

“Вогонь розпочався незадовго до світанку та знищив реанімацію та пологове відділення лікарні портового міста Джазан, столиці одного з найбідніших регіонів Саудівської Аравії Джізан», - пише Reuters.

Із посиланням на саудівських чиновників, агентство зазначає, що двоє загиблих були охоронцями лікарні і ще один – дитиною.

Міністр охорони здоров’я Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх у своєму зверненні з приводу інциденту наголосив, що його причини ще належить встановити, для чого буде створена спеціальна комісія. «Коли кількість жертв досягає такого рівня, не залишається сумнівів у помилці в системі міністерства охорони здоров’я. Тож ми хочемо упевнитися, що подібне більше ніколи не повториться у жодному іншому госпіталі», - підкреслив він.

Reuters нагадує, що цього року це вже далеко не перший нещасний випадок у Саудівській Аравії, в якому гине велика кількість людей. Так, у вересні внаслідок давки під час хаджу у Мецці загинуло щонайменше 769 чоловік. За два тижні до цього теж у Мецці після падіння крану на натовп прихожан загинуло 110 чоловік. А у серпні пожежа в місті Хобар забрала життя 10 нафтовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-