Прем’єр Італії дорікнув Меркель за подвійні стандарти до членів ЄС

Прем’єр Італії дорікнув Меркель за подвійні стандарти до членів ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці вважає, що ЄС застосовує подвійні стандарти до країни, зокрема через недопущення будівництва «Південного потоку» та щодо правил реєстрації біженців, якими, мовляв, нехтує Німеччина.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times.

«Значить ми говоримо ні «Південному потоку», а потім несподівано, тихенько, ми виявляємо, що є «Північний потік», - відзначив він, додавши: - «Хто так вирішив? Чи це вибір енергетичної політики ЄС? Коли я порушив це питання, тільки Німеччина і Голландія відстоювали його. Я розумію, що це важливий бізнес, я не скандалю, але я хочу сказати, що правила діють для всіх, або ні для кого».

На його думку, причиною будівництва «Північного потоку» є небажання ЄС підписувати окрему газову угоду з Росією, яку передбачав проект «Південний потік», переваги якого були б значно відчутнішими для Італії.

Він також дорікнув ЄС у тому, що цього місяця розпочалося провадження проти Італії щодо неспроможності забезпечити процедуру сканування відбитків пальців для тисячі мігрантів, яких рятували із Середземного моря. Ренці наголосив, що твердження є правдивим, але більше не актуальне.

«Тепер ми беремо відбитки пальців, фотографуємо і перевіряємо райдужні оболонки очей. Ми більшого не можемо... Чи [цей лист] був пересланий іншим? Між липнем і серпнем Німеччина приймала мігрантів, не беручи відбитки пальців, «спочатку солідарність, потім бюрократія». Що працює для Італії має працювати і для Німеччини», - підкреслив Ренці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-