Меркель знає, як скоротити кількість біженців у Німеччині

Меркель знає, як скоротити кількість біженців у Німеччині

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель говорить про намір істотно скорочувати кількість біженців у країні, проте, як і раніше відмовляється назвати межу прийому їх Німеччиною.

Про це глава уряду і партії ХДС заявила в неділю в програмі Berlin Direkt на телеканалі ZDF.

«Ми повинні серйозно враховувати стурбованість людей, які хвилюються за своє майбутнє, це означає, що ми хочемо скоротити, істотно скоротити кількість тих, що приїжджають до нас», - сказала Меркель.

При цьому вона уточнила, що не має наміру відступатися від політики, яку проводить кілька останніх місяців. Таким чином, мову про введення верхньої межі прийому біженців, на чому наполягають її політичні опоненти, Меркель вести не збирається. «Ми говоримо не про обмеження, а про скорочення», - підкреслила вона. Глава уряду із задоволенням підкреслила, що її однопартійці, які зараз проводять свій з'їзд, майже одноголосно підтримують свого лідера в даному питанні.

Меркель повторила відомі рецепти того, як збирається скорочувати число прибуваючих: треба боротися з причинами, які штовхають людей до того, щоб залишити батьківщину; поліпшувати становище біженців в їх таборах притулку в прикордонних з зоною конфліктів місцях; співпрацювати з даної проблеми з Туреччиною; зміцнювати зовнішні кордони ЄС, а також створювати правові умови для того, щоб згодом ті, хто знайшов притулок в Німеччині, залишали країну.

Меркель звернула увагу на те, що після того, як Німеччина оголосила біженцям з Балкан, що становлять основну масу тих, що перебувають до недавнього часу, про те, що у них немає перспектив залишитися в країні, потік їх у ФРН фактично вичерпався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-