Обама обіцяє ще сильніше притиснути ІДІЛ

Обама обіцяє ще сильніше притиснути ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати нарощуватимуть зусилля в боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава" в Іраку та Сирії, для чого на Близький схід з метою координації дій відбуде міністр оборони країни Ештон Кратер.

Про це заявив у понеділок президент США Барак Обама, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я доручив міністру оборони Ештону Картеру відправитися на Близький Схід для обговорення із союзниками по коаліції питання більшого внеску в цю боротьбу", - сказав Обама.

У цьому контексті він зазначив, що останнім часом удари коаліції по ІДІЛ значно посилились.

"Починаючи з літа, ІДІЛ не провела жодної крупної наступальної операції в Сирії або Іраку, яка мала би успіх", - підкреслив Обама. Втім, за його словами, прогрес "має наступити скоріше".

Він також зауважив, що Сполучені Штати розширять військові операції проти "Ісламської держави", і вже зараз переслідують її більш активно, ніж раніше.

"У листопаді ми скинули на об'єкти ІДІЛ більше бомб, ніж за будь-який інший місяць з моменту початку кампанії ", - наголосив американський президент, додавши при цьому, що коаліція на чолі зі США знищує "одного за одним" лідерів, командирів і бойовиків "Ісламської держави".

Обама також надав великого значення дипломатичним зусиллям щодо врегулювання кризи, наголосивши на важливості "продовжувати працювати в рамках Віденського процесу над припиненням громадянської війни в Сирії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-