Меркель виключила співпрацю з військами Асада у боротьбі з ІДІЛ

Меркель виключила співпрацю з військами Асада у боротьбі з ІДІЛ

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила можливість співпраці з урядовими сирійськими військами у боротьбі проти "Ісламської держави".

Про це повідомляє DW.

"Міжнародний альянс проти ІД не включає (сирійського президента Башара) Асада та його війська", - заявила вона газетам Badische Neueste Nachrichten та Augsburger Allgemeine, які вийшли друком 12 грудня.

За словами Меркель, Асад скидає "як і раніше бочкові бомби на свій власний народ".

"У нього як очільника держави немає майбутнього", - наголосила канцлер, водночас зазначивши, що для політичного вирішення конфлікту всі групи в Сирії повинні говорити одна з одною.

Щодо участі Німеччини в боротьбі проти ІД Меркель заявила, що Берлін не міг передбачити, наскільки брутальними та нелюдськими ставатимуть терористи. Меркель додала, що "Ісламська держава" є прямою загрозою для всієї Європи.

Раніше Німеччина для боротьби з ІДІД направила до турецької бази Інджирлік два розвідувальні літаки Tornado, а також близько 60 солдатів. В оприлюдненому у суботу щотижневому відеозверненні Меркель високо оцінила місію німецьких військових за кордоном. За її словами, солдати захищають "нашу безпеку за межами Німеччини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-