У Франції закрили три мечеті

У Франції закрили три мечеті

Укрінформ
Влада Франції упродовж останнього тижня закрила для відвідування три мечеті в Ліоні та передмістях Парижа.

Про це сьогодні в Бове (на захід від Парижа) заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до комплексу заходів передбачених надзвичайним станом поліція провела кілька рейдів, що мали на меті припинення пропаганди ненависті самопроголошеними імамами та закрила упродовж тижня мечеті у Лані-на-Марні (Lagny-sur-Marne), Женевільєрі (Gennevilliers) та Ліоні», - заявив міністр.

За його словами, у результаті спецоперації правоохоронці затримали підозрілу особу, у якої виявили вогнепальну зброю, а також кілька радикальних лідерів з пропагандистською літературою та фільмами.

Бернар Казньов зазначив, що французька поліція, починаючи з 13 листопада, здійснила 2235 пошуків, затримала 263 підозрюваних, з яких 232 утримуються під вартою, а також відкрила 346 судових справ.

За три тижні, правоохоронці вилучили 334 зразки вогнепальної зброї, у тому числі 145 довгоствольної зброї. «Упродовж 15 діб ми вилучили таку кількість зброї, яку до цього доводилося вилучати упродовж цілого року», - сказав міністр.

Поліція також відкрила 165 справ у зв’язку з незаконним обігом наркотичних речовин. Під домашнім арештом та контролем спецслужб знаходиться 330 осіб, у т.ч. 26 антиглобалістів, що брали участь у насильницькій демонстрації протесту 29 листопада перед початком Паризької кліматичної конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-