Ірак кличе Пентагон для боротьби з ІДІЛ

Ірак кличе Пентагон для боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
Пентагон готовий надіслати військовий контингент сил спеціального призначення в Ірак для боротьби з ІДІЛ, який також зможе проводити самостійні операції проти бойовиків, в тому числі на території Сирії.

Про це зазначив міністр оборони США Ештон Картер, виступаючи у вівторок на слуханнях в Комітеті з питань збройних сил нижньої палати Конгресу США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Рейди в Іраку робитимуться на запрошення іракського уряду та будуть спрямовані на захист кордонів та створення власного потенціалу (сил безпеки. – Ред.)», -  сказав Картер.

Крім того, за його словами, американські військові співпрацюватимуть з іракськими силами, вони також "матимуть можливість проводити односторонні операції в Сирії."

Глава Пентагону уточнив, що йдеться, в тому числі, про звільнення заручників, збір розвідданих та захоплення лідерів "Ісламської держави".

Зараз сухопутний компонент США у складі міжнародних коаліційних сил проти ІДІЛ налічує 50 військових фахівців, які перебувають на території Сирії.

Фото: www.politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-