Коаліція завдала 27 ударів по ІДІЛ в Сирії та Іраку – Пентагон

Коаліція завдала 27 ударів по ІДІЛ в Сирії та Іраку – Пентагон

Укрінформ
Багатонаціональні об'єднані сили, які виконують операцію "Непохитна рішучість" на території Сирії та Іраку впродовж минулої доби здійснили 27 ударів по об'єктах ІДІЛ.

Про це заявили в четвер у Пентагоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Військові сили США та міжнародної коаліції продовжували атакувати позиції терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку", - зазначили в оборонному відомстві США із посиланням на офіційних представників Багатонаціональних об'єднаних сил.

Військові чиновники повідомили, що впродовж доби було нанесено чотири авіаудари по об'єктах ІДІЛ на території Сирії, а також 23 – в Іраку.

За даними оперативних доповідей, у Сирії союзники застосовували бомбардувальники й безпілотні літальні апарати. При цьому угруповання "Ісламської держави" втратили дві наземні вогневі позиції, один тактичний підрозділ та дві транспортні одиниці.

В Іраку удари були нанесені бомбардувальниками, винищувачами, наземною зброєю, а також з безпілотниками. При цьому повідомляється про знищення або виведення з ладу двох ракетно-пускових установок ІДІЛ, більше десятка автомобілів, 11 тактичних підрозділів, 5 бункерів, півтора десятка вогневих позицій, будівлі та командно-пропускного пункту терористів.

"Ураження цілей в Сирії та Іраку в подальшому обмежуватимуть здатність терористичних угруповань планувати та проводити операції", - зауважили в Пентагоні.

Повідомляється, що в операціях у Сирії та Іраку брали участь США, Австралія, Бахрейн, Бельгія, Велика Британія, Данія, Йорданія, Канада, Нідерланди, Саудівська Аравія, Туреччина, ОАЕ та Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-