Нігерійські пірати захопили в полон польських моряків

Нігерійські пірати захопили в полон польських моряків

Укрінформ
П'ятьох польських моряків захопили і вивезли у невідомому напрямі нігерійські пірати, які проникли на транспортне морське судно Szafir, що ходить під кіпрським прапором.

Цю інформацію підтвердив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

"Сьогодні вночі здійснено атаку на польське судно, на борт якого проникна група невідомих людей. В результаті цієї акції проти польського судна захоплено п’ятьох наших моряків: чотирьох офіцерів та одного моряка з екіпажу у кількості 16-ти осіб. При цьому 11 осіб не постраждали і перебувають у безпеці", - заявив Ващиковський.

Він додав, що польській стороні не відомо, де зараз перебувають викрадені громадяни Польщі, а зловмисники поки що не висунули жодних вимог.

За інформацією видання tvn24.pl, судно вирушило з Польщі в Бельгію 9 листопада, а звідти - до нігерійського порту Оне. За свідченням членів екіпажу, після появи озброєних людей частина екіпажу зачинилася в машинному відділенні. Тоді пірати захопили тих членів екіпажу, які перебували у своїх каютах. Інформується, що п'ятеро захоплених польських моряків, яким від 20 до 50 років, родом зі Щеціна, Свіноуйсця і Гданська.

Фото: PAP/Paweł Supernak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-