Китай побудує військову базу в Африці

Китай побудує військову базу в Африці

Укрінформ
Китай підписав 10-річний контракт про відкриття своєї військової бази в Джибуті, яка офіційно буде використовуватися для миротворчих і гуманітарних цілей.

Окрім того, база стане своєрідним логістичним хабом, повідомив командувач Африканського командування США генерал Девід Родрігес, повідомляє The Diplomat

"Китай збирається побудувати базу в Джибуті, це буде їхня перша військова база, розташована в Африці", - сказав Родрігес.

За інформацією американського генерала, військова база буде призначена для обслуговування військових кораблів КНР, перш за все, тих, що беруть участь в операціях проти піратів в Аденській затоці.

Китайська сторона підтверджує намір будівництва «об’єкта» в Джибуті, але не уточню, що саме це буде. За словами представника МЗС Китаю Хун Лей, «об'єкт» дасть змогу ЗС Китаю «успішно брати участь у миротворчих та гуманітарних операціях ООН в Африці», а також «супроводжувати судна комерційних рейсів в акваторії Сомалі та Аденської затоки».

Як повідомлялося раніше, Китай заявив, що продовжуватиме будівництво військових і цивільних об'єктів на своїх штучних островах у спірному Південно-Китайському морі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-