МЗС Польщі: Росія атакує вже третю країну, і це вимагає реакції НАТО

МЗС Польщі: Росія атакує вже третю країну, і це вимагає реакції НАТО

Укрінформ
Росія зараз атакує вже третю країну поспіль, і це вимагає реакції міжнародної спільноти.

Про це перед візитом до Берліна для зустрічі з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує РАР.

"Є поле для розмов (з німцями - ред.) щодо дій Росії, оскільки ми всі хочемо співпрацювати з Росією, яка є величезним економічним ринком і постачальником сировини. Однак з іншого боку, поведінка Росії, яка порушує міжнародне право і яка атакує вже третю державу (в даний момент після Грузії й України вона веде війну в Сирії), вимагає реакції як змусити (Росію – ред.) дотримуватися міжнародного права і знову включити Росію до міжнародної співпраці", - заявив Ващиковський.

Він підкреслив, що позиції Польщі й Німеччини щодо ставлення до співпраці з Росією істотно відрізняються.

"Є певна дилема, оскільки Німеччина вважає, що зміцнення безпеки Центральної Європи могло б бути діями, недружніми щодо Росії. Ми не можемо погодитися з таким підходом до справи. Ми вважаємо, що ця поведінка Росії, яка загрожує і шантажує Центральну Європу, є конфронтаційною щодо всього НАТО, і Альянс має відповісти на це через зміцнення безпеки нашого регіону, наших держав, через військову присутність тут", - заявив глава МЗС Польщі.

Експерти підкреслюють, що після приходу до влади у Польщі однопартійного уряду правоконсервативної партії "Право і Справедливість" (PiS) відносини по лінії Варшава-Берлін погіршаться.

Як інформує німецьке агенство DPA, Штайнмайєр також визнає, що переговори з Ващиковським будуть "складними".

Фото: PAP/Paweł Supernak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-