У Вашингтоні розповіли про справжню мету візитів Олланда

У Вашингтоні розповіли про справжню мету візитів Олланда

Укрінформ
Основною метою візитів Франсуа Олланда до Британії, США, Німеччини та Росії на цьому тижні є вироблення спільної стратегії у відповідь на посилення терористичної активності з боку ІДІЛ та запобігання терактів проти людства.

Про це зазначив під час дискусії в понеділок у впливовому аналітичному центрі США "Інститут Брукінгса" науковий співробітник Центру США та Європи Філіпп Ле Корре, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якою була негайна відповідь Франції (на теракти в Парижі – ред.)? Президент Олланд оголосив надзвичайний стан у країні, попросив у парламенту продовжити його дію на три місяці, що не є звичним явищем, однак наділяє поліцію спеціальними повноваженнями", - зазначив експерт, характеризуючи першу фазу реакції французького керівництва на атаки терористів.

Крім того, продовжив він, відбулися арешти та знищення терористів і тих, хто був причетний до нападів. Паралельно було нанесено більше серйозних авіаударів по позиціях терористичної організації "Ісламська держава" в Сирії.

Це був перший крок, який зробила Франція. Зараз же реалізовується наступний крок, який стосується дипломатичної площини.

"Президент Олланд проводить зустріч сьогодні з британським прем'єр-міністром Девідом Кемероном, завтра приїде до Вашингтона, в середу зустрінеться з канцлером Ангелою Меркель і в четвер відвідає Москву. Ці зустрічі є критично важливими, оскільки вони допоможуть виробити спільну стратегію", - підкреслив Ле Корре.

Завершенням цієї фази, на переконання науковця, стане наступний понеділок, коли в Парижі збереться близько сотні світових лідерів на конференцію COP21 з питань зміни глобального клімату. Але "очевидно, там йтиметься також і про загрози тероризму".

При цьому експерт зауважив, що на нинішньому етапі основна увага європейської спільноти фокусується на кількох питаннях, яких небагато, однак вони потребують негайного рішення. Серед них – прийняття рішення по кордонах Шенгенської зони у зв'язку з новими викликами, посилення співробітництва країн Європи у сфері безпеки, в тому числі необхідність збільшення бюджетних витрат з цією метою.

"Крім того, Європа глибоко занепокоєна не тільки через терористичні напади, але також через кризу біженців... Зараз нам потрібна стратегія, і я думаю, це вимагає міжнародного співробітництва на всіх рівнях, - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-