НАТО не вистачає інформації про ситуацію на Донбасі - Геращенко

НАТО не вистачає інформації про ситуацію на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО українська сторона розповіла про заміновані території Донбасу, важке озброєння бойовиків, недопуск місії ОБСЄ на окуповані території та інші факти порушення бойовиками Мінських угод.

Про це у Facebook написала уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

«НАТО не вистачає інформації з перших вуст про реальну ситуацію на Донбасі, про щоденне порушення миру бойовиками, про щедре фінансування іх з боку РФ новітньою зброєю, про невиконання Мінських угод і погіршення безпекової ситуації», - зазначила вона.

При цьому Геращенко наголосила, що Україна досі залишається одним з пріоритетних питань на порядку денному євроатлантичних структур.

«Ми розповіли і про "Буратіно" в донецьких степах, і про військовий контингент бурятів і інших "мирних трактористів", і про те, що Донбас стає полігоном новітньої зброї, і про гуманітарну катастрофу і блокаду роботи міжнародних гуманітарних місій , про заручників, що їх утримують бойовики, про недопуск місії ОБСЄ на всі окуповані території, про зволікання з відводом техніки, про замінування тисяч гектарів украінськоі землі», - написала Геращенко.

Зустріч міжпарламентської ради Україна-НАТО продовжиться у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-