Попри співпрацю у Сирії США пам'ятають, що РФ окупувала Крим

Попри співпрацю у Сирії США пам'ятають, що РФ окупувала Крим

Укрінформ
Військове відомство США продовжує уважно стежити за ситуацією з російською агресією в Україні і наголошує, що РФ не вдасться відволікти увагу діями у Сирії.

Про це заявив командувач Сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес під час візиту до Яворівського полігону на Львівщині, передає Укрінформ.

"Україна може бути впевнена, що Сполучені Штати не втратять уваги до неї через те, що Росія чинить у Сирії, або в іншому місці", - наводить слова американського генерала Посольство США в Україні.

При цьому Ходжес зауважив, що Штати позитивно оцінюють підтримку росіян у боротьбі проти "Ісламської держави" в Сирії, "натомість ми не будемо забувати, що вони продовжують окупацію Криму".

Американський командувач підкреслив: "Усі 28 країн НАТО під час зустрічі на вищому рівні в Уельсі домовилися, що вторгнення Росії в Україну та незаконне приєднання Криму неприйнятно в ХХІ столітті".

У цьому зв'язку він виступив із закликом до РФ надати доступ Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на всій окупованій території України, щоб спостерігачі "могли виконувати свою роботу - стежити за виконанням Мінських угод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-