До тіньового уряду Канади увійшли два українці

До тіньового уряду Канади увійшли два українці

Укрінформ
Двоє депутатів федерального парламенту українського походження стали членами тіньового уряду Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, всього до опозиційного уряду увійшли 32 особи, на противагу 31 міністрові, які складають офіційний уряд.

Джеймс Безан опікуватиметься питаннями національної оборони, а Марк Варава – справами пенсіонерів.

«Я переконана, що зібрана нами команда складе найсильнішу офіційну опозицію, яку ця країна коли-небудь бачила», - сказала голова Консервативної партії та одночасно лідер офіційної королівської опозиції і опозиційний прем’єр Рона Амброз.

Вона додала, що першим пріоритетом опозиції стане протидія «масивному податково-витратному плану» Джастіна Трюдо.

Зазначимо, що Джеймс Безан став автором закону, яким Канада визнала Голодомор геноцидом українського народу. За свій вклад у розвиток України у 2008 році він отримав орден Ярослава Мудрого. За свою рішучу позицію у протидії російській агресії в Україні, він став персоною нон-грата у Росії. «Російські санкції не змусять мене припинити підтримку України. Це є знаком пошани для усіх критиків вторгнення до Криму», - зазначив Безан, коли дізнався про російські санкції.

Марк Варава родом із Британської Колумбії. У попередньому парламенті він був скарбничим канадо-української парламентської групи, а також спостерігачем на парламентських виборах в Україні у 2014 році.

Нагадаємо, що тіньовий прем’єр-міністр та лідер офіційної опозиції Рона Амброз також має українське походження. Її дівоче прізвище – Чапчук. В опозиційному уряді вона опікуватиметься питаннями статусу жінок.

Як повідомляв Укрінформ, членами канадського уряду стали дві українки – міністерство міжнародної торгівлі очолила Христя Фріланд, а міністерство працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та зайнятості – Марі-Енн Мигайчук. Всього ж членами канадського парламенту стали 11 депутатів українського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-