Соцмережі вкотре

Соцмережі вкотре "розсекретили" російських солдатів у Сирії

Укрінформ
Група російських блогерів Conflict Intelligence Team по фотографіях визначила геолокацію нинішніх або колишніх російських військових у точках поблизу сирійських міст Хама, Алеппо та Хомс.

Про це в неділю повідомляє Reuters.

«Блогери з Conflict Intelligence Team розповіли, що соціальні медіа допомогли визначити геолокацію трьох російських нинішніх або колишніх солдатів у Сирії», - йдеться в повідомленні.

Росія розпочала повітряні удари по Сирії на підтримку президента Башара аль-Асада 30 вересня, але неодноразово заперечувала намір проведення наземних операцій.

Російські військові літаки перебувають на базі в Латакії на заході Сирії, що дуже далеко від тих місць, де блогери помітили російських солдатів.

«Хоча ми, як і раніше, не маємо неспростовних доказів присутності російських військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у наземних бойових діях в Сирії, ми вважаємо, що зазначена ситуація суперечить запевненням російських чиновників, що російські війська не беруть і не планують брати участь у наземних операціях», - зазначили в СІТ.

Видання повідомляє, що міністерство оборони РФ не відповіло на письмовий запит Reuters щодо оприлюдненої блогерами інформації і можливого пояснення щодо проведення наземних операцій у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-