Волонтери підтвердили смерть російського військового в Сирії

Волонтери підтвердили смерть російського військового в Сирії

Оновлено
Укрінформ
Волонтерам російської розслідувальної групи вдалося підтвердити загибель як мінімум одного російського військовослужбовця в Сирії з відкритих джерел в інтернеті.

Смерть в Сирії 19-річного Вадима Костенка, жителя хутора Гречана Балка Краснодарського краю, також підтвердила активістам подруга загиблого.

Про це повідомили волонтери російської розслідувальної групи Conflict Intelligence Team (CIT), повідомляє Радіо Свобода.

«Його тіло привезли з Сирії в цинковій труні, а командування військової частини повідомило жителям селища ще про 9 загиблих росіян», - йдеться у повідомленні.

Автори розслідування не вказують, що Костенко загинув внаслідок бойових дій або нападу - за їх словами, мова може йти про нещасний випадок.

Повідомлення про загибель російських кадрових військових у Сирії з'являлися і раніше, проте жодне з них не було підтверджене на 100%.

20 жовтня агентство Reuters повідомило з посиланням на неназване високопоставлене джерело серед сирійських військових у Дамаску про загибель як мінімум трьох росіян, які воювали на стороні урядових військ Башара Асада. У Міністерстві оборони РФ це назвали «інформаційним вкидом». Через добу кореспондент телеканалу Russia Today Деніел Бушелл в ефірі «Ехо Москви» розповів про те, як не зміг полетіти з сирійської Латакії через те, що літак, на який він повинен був потрапити, «відвіз якихось поранених у Москву». Бушелл, втім, пояснив, що йдеться про не бойові поранення.

Про 10 загиблих російських солдатів, тіла яких були доставлені в Севастополь, говорив ще наприкінці вересня колишній глава Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв.

Міноборони Росії підтвердило загибель в результаті суїциду військовослужбовця- контрактника на авіабазі Хмеймім в Сирії, повідомляє ТАСС.

"Військовослужбовець-контрактник, який проходив службу на авіабазі Хмеймім в якості технічного спеціаліста, наклав на себе руки під час відпочинку після чергування. В даний час ведеться розслідування всіх обставин трагедії", - сказали в міністерстві.

За інформацією, отриманою з смс-повідомлень у телефоні військового, причиною його загибелі стали непорозуміння в особистих відносинах з дівчиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-