Росія розбомбила чотири лікарні в Сирії

Росія розбомбила чотири лікарні в Сирії

Укрінформ
Щонайменше чотири лікарні потрапили під авіаудари в північно-західній частині Сирії після початку російської військової операції в країні.

Остання з таких атак відбулася в місті Сармін провінції Ідліб, повідомляє The Guardian з посиланням на міжнародних спостерігачів.

«Унаслідок атаки загинули щонайменше 12 людей. За попередніми даними, троє із загиблих були медичними працівниками. За інформацією свідків, на лікарню було здійснено два авіаудари близько першої години ночі», – повідомили правоохоронці з організації Physicians for Human Rights.

Як повідомив головний лікар Мохаммед Теннарі, за весь час бойових дій лікарню атакували з повітря не менш як десять разів. У Physicians for Human Rights повідомили, що загалом з моменту початку дій опозиції проти режиму Асада були задокументовані 313 нападів і 679 смертей медпрацівників із сирійських лікарень. "За 90% цих атак відповідальний уряд Сирії", - повідомили в організації.

Російських військових звинувачують у протиправних діях в Сирії вже не вперше. Вчора представник США в ООН Саманта Пауер, виступаючи на засіданні Радбезу ООН, наголосила на тому, що дії РФ в Сирії сприяють захопленню «ІД» нових територій в Сирії та посиленню їхнього впливу. Зокрема, авіаудари Росії призводять до загибелі цивільного населення, посилюють міграцію, руйнують школи, дають ісламістам нові сили, які вже захопили нові території в провінції Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-