Канада не дала Україні зброю, бо боялася «зелених чоловічків» - експерт

Канада не дала Україні зброю, бо боялася «зелених чоловічків» - експерт

Укрінформ
Попередній уряд Канади не погодився надати Україні летальне озброєння, остерігаючись початку Росією гібридної війни в Арктиці.

Таку думку під час виступу у Торонто висловив старший науковий співробітник Канадського інституту українських студій Тарас Кузьо.

«Вірогідно, однією з причин, чому Гарпер (колишній прем'єр-міністр Стівен Гарпер - ред.) не передав Україні оборонне військове обладнання, став страх появи «зелених чоловічків» у Арктиці та втягування Канади в гібридну війну за Полярним колом», - сказав Кузьо.

Він додав, що офіційною причиною відмови стало небажання розпалювати конфлікт в Україні. «Колишній прем’єр стверджував, що головною причиною його відмови надсилати оборонне військове обладнання в Україну було бажання уникнути ескалації конфлікту. Як на мене, це сміховинний привід, втім офіційний», - пояснив експерт.

Зазначимо, що уряд Канади надав Україні велику кількість військового обладнання, зокрема, пристрої нічного бачення, уніформу, взуття, мобільні госпіталі, системи зв’язку, прилади для виявлення вибухівки, медичні комплекти та інше, втім від передачі летальної військової підтримки досі відмовляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-