Дипломат про новий уряд Канади: Міністри-українці - позитив для нас

Дипломат про новий уряд Канади: Міністри-українці - позитив для нас

Ексклюзив
Укрінформ
Призначення нового уряду в Канаді на чолі із Джастіном Трюдо дозволить продовжувати активні двосторонні відносини між Києвом та Оттавою.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив тимчасовий повірений у справах України в Канаді Марко Шевченко.

«Я не очікую, що українсько-канадські відносини зазнають суттєвих змін. Вони будуть і надалі розвиватися по висхідній у позитивному ключі. Вже започатковані двосторонні проекти будуть втілюватися, Канада продовжуватиме підтримувати нас на міжнародній арені», - прокоментував Шевченко призначення нового уряду.

Втім, робити висновки щодо роботи команди Трюдо слід лише після виголошення ним «тронної промови» на початку грудня, в якій буде відображена остаточна програма уряду. «Новий уряд декларує більшу відкритість до громадян, реальні зміни, підтримку середнього класу, зменшення податків для певних категорій населення, анонсує заходи, спрямовані на забезпечення економічного зростання, тобто програма діяльності дуже амбітна, і я хочу побажати успіхів на шляху її втілення», - підкреслив дипломат.

За його словами, наявність двох міністрів українського походження в уряді Канади позитивно вплине на міждержавні відносини. «Наявність двох канадських політиків українського походження на достатньо впливових посадах є дуже хорошим фактором, який безсумнівно позитивно вплине на розвиток двосторонніх відносин і на позицію канадського уряду з приводу питань, що турбують Україну», - зазначив Шевченко.

На його переконання, новий канадський парламент також збереже високий рівень підтримки України. «Є підстави очікувати, що консенсус, який сформувався у попередньому складі парламенту Канади щодо України, збережеться і в цьому скликанні. Підставою для цього є значна кількість депутатів і українського походження, і просто членів парламенту, які добре обізнані з українськими питаннями, що неодноразово підтверджували своєю участю в міжнародних організаціях», - підсумував Шевченко.

Він додав, що Канада постійно підтримувала Україну. «Ще від отримання нашою державою незалежності, Канада була відома чіткою проукраїнською позицією і постійною підтримкою України на міжнародній арені та у двосторонніх відносинах. Втім, за останні два роки Канада стала не просто дружньою країною, а особливим партнером, що багато разів демонструвала», - наголосив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, міністром міжнародної торгівлі Канади стала  канадка українського походження Христя Фріланд, а міністерство працевлаштування, розвитку трудових ресурсів і праці очолила МаріАнн (Мар’яна) Мигайчук. Окрім цього, тимчасовим лідером парламентської опозиції стала Рона Амброз, яке теж має українське походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-