Україна закликала ООН встановити покарання за агресивну пропаганду

Україна закликала ООН встановити покарання за агресивну пропаганду

Укрінформ
Агресивна пропаганда, яка використовується сьогодні окремими державами для підживлення нових типів "гібридних війн", має бути припинена.

А її ініціатори притягнуті до відповідальності на міжнародному рівні

З таким закликом виступив у середу під час засідання Четвертого Комітету ООН представник від України Єгор Пивоваров, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Моя делегація хотіла би закликати країни-члени приступити до розробки міжнародного документа щодо протидії пропаганді, щоб захистити наші суспільства від інформаційних війн на державному рівні, а також інших кампаній, спрямованих на задоволення геополітичних апетитів деяких нездорових лідерів", - наголосив український представник.

Він навмисно не став прямо назвати державу, про яку йдеться, підкресливши, що всі в залі й так розуміють. "Ця країна винайшла новий тип війни – так звану гібридну війну", де підконтрольні державі телеканали, газети й тисячі найманих інтернет-ботів, на кшталт озброєних підрозділів без розпізнавальних знаків, становлять серйозну загрозу тому, про що ми говоримо, і що захищаємо тут, в ООН", - зауважив дипломат.

Крім того, продовжив він, "цій країні вдалося створити великий географічний паноптикум на своїй території, який вона намагається розширити за рахунок прилеглих країн".

У цьому зв'язку Пивоваров наголосив, що "ООН має стати форпостом міжнародної інформаційної безпеки: Організація повинна визначити, назвати та покарати тих, хто намагається реінкарнувати мертвий дух холодної війни".

Як зазначив дипломат, Україна твердо переконана, що відповідні органи ООН "мають належним чином і швидко реагувати на всі спроби фальсифікації інформації та її використання як інструмента спланованого розпалювання регіональних конфліктів". В іншому випадку, за його словами, перед світом "постануть нові виклики збільшення нестабільності і трагедій".

На завершення представник України виловив вдячність всім незалежним та неупередженим міжнародним журналістам, які дають змогу відрізнити, де правда, а де брехня, створена пропагандою окремих країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-