Спостерігач ОБСЄ від РФ визнав, що він ГРУшник

Спостерігач ОБСЄ від РФ визнав, що він ГРУшник

Відео
Укрінформ
Один із спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ зізнався, що він співробітник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії.

Про це він розповів журналістам, йдеться у сюжеті ТСН.

"Я, Максим Удовиченко, я справді спостерігач ОБСЄ. Так, я служив у російський збройних силах. Так, я спецназівець в головному розвідуправлінні. Я офіцер ГРУ", - розповів ГРУшник, зазначивши, що потрапити у міжнародну місію йому було не складно. Мовляв, йому достатньо було зареєструватися через МЗС і пройти співбесіду. При цьому ані українське дипвідомство, ані СБУ не виявили в кандидаті російського агента.

Спостерігач-розвідник також заявив, що окупаційна російська армія залишила схід України, сконцентрувавшись на війні у Сирії: "Уся армада пішла. Ми пішли всі у Сирію. Хлопці, ви тепер самі із ними (бойовиками "ДНР" та "ЛНР") рулите".

Журналісти розповідають, що зафіксували, як у вільний від роботи час спостерігач Удовиченко проводив пропаганду "руського міра" серед населення Сєвєродонецька на Луганщині.

"Не хвилюйтеся! Ми ще трошки повоюємо в Сирії і повернемося", - розповідав мешканцям міста член місії ОБСЄ.

Зазначається, що вже за півгодини після цього випадку спостерігача звільнили. Офіційне пояснення – блукав містом напідпитку, а це "кидає тінь на усіх 590 міжнародних спостерігачів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-