Українська розвідка: армія Асада продовжила наступ за підтримки авіації РФ

Українська розвідка: армія Асада продовжила наступ за підтримки авіації РФ

Укрінформ
Підрозділи збройних сил Сирії за підтримки авіації РФ продовжують наступальні дії в провінціях Алеппо, Дамаск, Хама, Хомс і Ракка.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними, які офіційно визнані головним оперативним управлінням ГШ ЗС РФ, протягом тижня російськими літаками виконано 394 (з 30 вересня ц.р. – 669) бойових вильотів, нанесені удари по місцях базування (понад 270 об’єктів) та інфраструктурі опозиційних формувань.

Командуванням ЗС РФ здійснюються заходи із забезпечення військової присутності на території Сирії. Протягом доби: літаками Ан-124, Іл-76 та Ту-154Б-2 виконано чотири літако-рейси до аеродрому Хмеймім; через Босфор у напрямку Середземного моря здійснив прохід великий морський вантажно-пасажирський транспорт "Яуза" Північного флоту, який перевозить стрілецьке озброєння, боєприпаси, у т.ч. термобаричні для важких вогнеметних систем залпового вогню.

"Додатковими ознаками ускладнення російсько-турецьких відносин стало збиття 16 жовтня поблизу державного кордону з Сирією літаками ВПС Туреччини російського безпілотного літального апарату. При цьому, офіційними заявами російського керівництва спростовується його належність ЗС РФ", - зазначили в управлінні.

Відповідно до нового спільного плану операції проти терористичного угруповання "Ісламська держава", який розроблений Іраном, Сирією, Іраком та РФ, наземна операція проходитиме за участю підрозділів ЗС Ірану, радикального ліванського руху "Хезболла". При цьому, у зв’язку з низькою ефективністю авіаційних ударів, командуванням ЗС РФ прийнято рішення щодо активного залучення артилерії до надання вогневої підтримки наступу сирійських військ у провінціях Хама та Хомс. Перекидання до району бойових дій здійснюватиметься під прикриттям російської авіації.

Крім того, відмічається залучення Іраном на стороні сирійських урядових сил т.зв. "добровольців", які проходять підготовку на території Ірану та Сирії. Принципи комплектування, підготовки та застосування мають схожість з тими, що були використані Росією проти України на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-