"Майдан хризантем" не штурмуватиме пустий молдавський парламент

Укрінформ
Учасники «майдану хризантем» у Кишиневі не захоплюватимуть державних установ.

Про це заявив один із лідерів Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Ми не станемо штурмувати і руйнувати будівлю парламенту Молдови, тому що згодом його ремонтуватимуть за наші ж гроші, за гроші наших батьків, бабусь і дідусів, як це сталося після подій 2009 року. Немає сенсу штурмувати будівлю ще і тому, що вона порожня, там немає парламентарів, вони злякалися наших протестів, сховалися від власних громадян», - заявив Нестасе.

Раніше міністр внутрішніх справ Молдови Олег Балан заявив, що правоохоронними органами вжито додаткових заходів безпеки, оскільки є інформація про нібито підготовку штурму державних установ.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Кишиневі проходить велелюдна акція протесту проти влади. Її учасники прийшли в центр молдавської столиці з  хризантемами.

Вимоги протестувальників ті самі: відставка президента, уряду і парламенту, звільнення владних структур від олігархів і злодіїв і притягнення до кримінальної відповідальності винних у розкраданні мільярда доларів з банківської системи країни.

За попередніми даними, в мітингу беруть участь кілька десятків тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-