«Майдан хризантем» у Кишиневі вимагає «Країну Гідності»

«Майдан хризантем» у Кишиневі вимагає «Країну Гідності»

Укрінформ
Громадянська платформа «Гідність і правда» проводить на площі Великого Національних зборів у Кишиневі черговий мітинг протесту проти влади.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові, на доказ того, що протест буде мирним, організатори акції закликали громадян прийти у центр столиці з квітами, символами молдавської осені - хризантемами.

«Досі ми вимагали, щоб нам повернули країну назад, сьогодні ми заберемо країну в олігархів і злодіїв. Досі у нас було тільки "містечко Гідності" в центрі Кишинева. Тепер ми хочемо мати "Країну Гідності". Ми будемо діяти мирно, тому просимо всіх прийти на мітинг із квітами, білими хризантемами, які є символом молдавської осені і чистоти», - заявив один з лідерів Платформи Андрій Нестасе.

Вимоги протестувальників ті самі: відставка президента, уряду і парламенту, звільнення владних структур від олігархів і злодіїв та притягнення до кримінальної відповідальності винних у розкраданні мільярда доларів з банківської системи країни. За словами організаторів, у мітингу очікується участь близько ста тисяч чоловік.

Порядок у центрі міста охороняють сотні поліцейських різних підрозділів. Вперше в охороні спокою громадян задіяні коні кавалерії Національного інспекторату патрулювання і собаки Генерального інспекторату поліції.

Як повідомляв Укрінформ, безстрокові акції протесту проти молдавських властей розпочалися 6 вересня з ініціативи Громадянської платформи «Гідність і правда». У центрі Кишинева навпроти будівлі уряду розташувалося наметове «містечко Гідності».

Паралельно акції протесту перед будівлею парламенту проводять представники Партії соціалістів і «Нашої партії». Наметове «містечко Перемоги» раніше розміщувалося у сквері перед парламентом, а з суботи організатори акції «перенесли» його на проїжджу частину головної вулиці молдавської столиці, тим самим заблокувавши рух автотранспорту на бульварі Штефана Великого.

Вимоги соціалістів і «Нашої партії» аналогічні вимогам Громадянської платформи.

Мітинги відрізняються тим, що Громадянська платформа виступає за продовження курсу на європейську інтеграцію, в той час як мітингувальники перед парламентом – за інтеграцію в Євразійський союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-