Іл-76 приземлився у Борисполі 177 українцями та 15 поляками, евакуйованими із Сирії

Іл-76 приземлився у Борисполі 177 українцями та 15 поляками, евакуйованими із Сирії

Укрінформ
У середу, 1 серпня, о 20

У середу, 1 серпня, о 20.30 у міжнародному аеропорту “Бориспіль” здійснив посадку військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України із евакуйованими з Сирії українцями та поляками.

В рамках операції з евакуації з території охопленою війною Сирії, 177 українців та 15 поляків перевезено в Україну з Дамаска та Алеппо, де йдуть бойові дії, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Наші військові льотчики вкотре продемонстрували мужність, високу професійну майстерність та готовність за будь-яких складних обставин виконати важливе державне завдання - врятувати життя громадян нашої та інших держав", - прокоментував подію Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Екіпаж літака на чолі з командиром - льотчиком 1-го класу підполковником Володимиром Бухальським доставив в Україну жінок та дітей. Крім того, в Україну прилетіли 7 громадян Сирії – це чоловіки, члени змішаних сімей, які мають посвідку на проживання в Україні.

"Ця гуманітарна місія засвідчила високу мобільність Збройних Сил України до виконання важливих державних завдань. Такі професійні дії наших військових значно покращують імідж України та її Збройних Сил в очах світової спільноти", – зазначив начальник Генерального штабу, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Замана.

Нагадаємо: у лютому минулого року екіпаж цього військово-транспортного літака в рамках гуманітарної операції з евакуації громадян України з території Лівії евакуював з території цієї країни 185 громадян України та інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-