Сущенко вперше за вісім місяців поговорив з батьком

Сущенко вперше за вісім місяців поговорив з батьком

Укрінформ
Незаконно затриманий у Росії кореспондент Укрінформу Роман Сущенко вперше за вісім місяців поговорив по телефону з батьком Володимиром Сущенком.

Про це повідомила родина журналіста.

"Розмова тривала 10 хвилин. Нарешті вдалося почути рідний голос та впевнитися, що з ним все добре. Коротко поговорили про його стан, він передає всім великий привіт та дякує за підтримку", - розповів батько журналіста.

За словами батька, протягом останнього часу син відправив 20 листів, однак жоден з них не дійшов. Роман багато читає, малює, намагається слідкувати за новинами, сподівається на повернення додому до родини в найближчому майбутньому.

Володимир Сущенко зазначив, що під час розмови почав розповідати про флешмоб на підтримку українського журналіста, який проходив у багатьох країнах світу 29 травня, однак адміністрація СІЗО на цьому моменті приглушила розмову на 30 секунд, після чого вона продовжилася.

"Сьогодні виповнюється рівно вісім місяців з дня затримання Романа, тому ця розмова була ніби ковтком свіжого повітря з рідної України", - сказав старший Сущенко.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон торкався під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним ситуації щодо протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Це витікає із відповіді Макрона на запитання журналіста агентства AFP під час спільної прес-конференції президентів у понеділок у Версальському палаці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується питання прав людини та інших, ми про це говорили. Конкретні випадки ми також згадували. Але ми не будемо публічно згадувати ці окремі випадки. Я не думаю, що це допоможе просуванню справ у цих питаннях. Принаймні, я дуже хочу, щоб ми найшли рішення, яке б відповідало тим цінностях, яким ми віддані. Я не поступлюся цими цінностями», - сказав Макрон, відповідаючи на запитання щодо ситуації із журналістом Романом Сущенком. 

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-