Польські журналісти закликають Росію негайно звільнити Сущенка

Польські журналісти закликають Росію негайно звільнити Сущенка

Укрінформ
Асоціація польських журналістів (SDP) закликала російську владу негайно звільнити власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, підкреслюючи, що це суперечить міжнародному праву і європейським стандартам.

Про це йдеться в опублікованій заяві керівництва Асоціації.

“Асоціація польських журналістів закликає російську владу негайно звільнити українського журналіста Романа Сущенка і нагадує, що утримання в ізоляторі закордонного  журналіста без переконливих доказів злочинної діяльності суперечить праву і європейським стандартам”,- підкреслюється в заяві.

У ній наголошується, що  SDP разом з іншими українськими та міжнародними журналістськими організаціями “дуже активно долучається до щасливого завершення кримінального провадження у його справі і швидкого звільнення Романа Сущенка”. 

Асоціація нагадує, що власний кореспондент Укрінформу у Франції був затриманий у Москві у зв'язку із звинуваченням у шпигунстві і вже перебуває у слідчому ізоляторі понад сім місяців. Повідомляється, що наприкінці квітня московський суд знову продовжив арешт Сущенка до кінця червня, а 18 травня у суді розглядатиметься апеляція у його справі.

SDP також звертає увагу, що повну  інформацію про перебіг справи Сущенка можна знайти на сайті Укрінформу у закладці  #ВОЛЮСУЩЕНКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-