Арешт Сущенка можуть продовжити на два, а не три місяці - адвокат

Арешт Сущенка можуть продовжити на два, а не три місяці - адвокат

Укрінформ
Засідання суду у справі незаконно затриманого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка відбудеться наступного тижня, і мова може йти про продовження терміну його утримання під вартою на два, а не три місяці.

Про це адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Судове засідання про продовження утримання під вартою відбудеться наступного тижня. Можливо, говоритимуть про продовження не на три, а на два місяці. З чим це пов'язано, не знаю. І це ще не точно", - сказав Фейгін.

За його словами, захист, як і раніше, вимагатиме змінити запобіжний захід на домашній арешт. Буде також заявлено клопотання про затвердження в якості "громадського захисника" українського консула в Москві Геннадія Брескаленка. "Чесно кажучи, шанси на задоволення наших клопотань не дуже великі. Але вони є, і ми й далі на них наполягатимемо», - наголосив Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Чинний термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-