Сущенко написав з московської в'язниці лист із зверненням до українців

Сущенко написав з московської в'язниці лист із зверненням до українців

Укрінформ
Першому заступникові міністра з питань окупованих територій Юсуфу Куркчи надійшов лист від журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у СІЗО "Лефортово" в Москві у сфабрикованій справі про "шпигунство".

Про це повідомляє сайт "15 хвилин".

Як зазначається, Сущенко написав лист заступнику міністра ще 17 лютого 2017 року - у відповідь на привітання з Новим роком. Але отримали його лише майже два місяці потому. Втім, як і привітання зі словами підтримки від Куркчи, раніше відправлене Сущенку.

У своєму листі журналіст звертається, у тому числі, до уряду України, своїх колег, українського суспільства. Сущенко пише, що у нього вистачить сил дочекатися позитивного рішення в його справі, незважаючи на те, що вона явно політична, а тому не має конкретних часових рамок.

"... Я щиро здивований, що до моєї скромної персони приділяється стільки уваги з боку колег по журналістському цеху, працівників Укрінформу, міжнародних партнерів і союзників, європейських парламентарів і головне - представників уряду України, Верховної Ради і Президента. Відрадно, що люди, які займають високі посади, несуть величезний тягар відповідальності за долі моєї Батьківщини, її народу і знаходять час для повернення додому окремо взятого громадянина. Держава, яку цікавить життя і доля її громадян, - непереможна", - пише журналіст.

Сущенко запевнив Куркчи, що у нього вистачить здоров'я, сил і терпіння, щоб стати свідком позитивних результатів у своїй справі.

"Процедурний хід моєї справи визначений нормативно, але водночас її політична складова, яка, безумовно, є домінуючою, не має конкретних часових рамок. Така суть моєї історії, а також листи підтримки від рідних, друзів, колег, Президента, міністрів, їх зусилля не дозволяють вичерпуватися моїй надії, підживлюють її, надають сили", - зазначив журналіст.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватним візитом. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку строк перебування під вартою до 30 квітня 2017 року. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

У лютому Національна спілка журналістів України висунула кандидатуру Романа Сущенка на здобуття Всесвітньої премії ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано за внесок у справу свободи преси.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-