Фейгін: Будемо домагатися, щоб консул став громадським захисником Сущенка

Фейгін: Будемо домагатися, щоб консул став громадським захисником Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, що захищає незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, заявив, що запропонує, щоб консул України в Москві Геннадій Брескаленко став громадським захисником по справі Сущенка.

Про це Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу.

"На засіданні суду у вівторок ми клопотатимемо про те, щоб згідно частини 2 ст. 49 КПК РФ в якості громадського захисника по справі Сущенка було допущено "іншу особу", консула України в Москві Геннадія Брескаленка", - сказав Фейгін.

За його словами, захист в Росії Романа Сущенка, громадянина України, консулом цієї країни, буде додатковою гарантією дотримання ексклюзивних прав його підзахисного.

На розгляді апеляційної скарги на подовження арешту Сущенка до 30 квітня, яке відбудеться 14 лютого в Мосміськсуді, адвокат Фейгін наполягатиме на зміні застережних заходів з утримання під вартою на домашньому арешті (у консульському готелі України в Москві, на яку не поширюється право дипломатичної недоторканості).

"Також ми клопотатимемо, щоб засідання у вівторок було відкритим. Усі посилання на держтаємницю в даному випадку мені здаються необрунтованими, оскільки в даному випадку розглядатимуться суто процесуальні питання", - уточнює адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, було затримано 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: Vasily Maximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-