Світ вітає Романа Сущенка з днем народження

Світ вітає Романа Сущенка з днем народження

Оновлюється
Укрінформ
Сьогодні 8 лютого, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого у Росії минулого року, вітають з днем народження друзі, колеги, дипломати й політики.

Посол України в Німеччині привітав Сущенка з днем народження

Посол України в Німеччині Андрій Мельник теж привітав Сущенка з днем народження.

Відповідний допис він залишив на своїй сторінці у Twitter.

"Роман Сущенко - справжній боєць інформаційного фронту! Через солідарність журналістів - до звільнення. З Днем народження! #FreeSushchenko", - йдеться у повідомленні.

Журналіст Цимбалюк долучився до вітань на адресу Сущенка

Кореспондент агентства УНІАН у Москві Роман Цимбалюк долучився до вітань на адресу журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого незаконно утримують в московському СІЗО.

Про це Цимбалюк повідомив у Фейсбуці.

"Рома, з Днем народження! У тебе залізний дух!Повертайся швидше додому!", - зазначив Цимбалюк.

Він також зауважив, що Сущенко новий політичний в'язень Росії. "Дуже складно домовитись про обмін з Кремлем, адже його мешканців не цікавить доля росіян, яких вони відправили воювати в Україну", - йдеться у повідомленні.

Сущенка привітав із днем народження відомий український кінознавець

Відомий український кінознавець, кінокритик  Євген Женін, вітаючи українського політв'язня у РФ Романа Сущенка, нагадав, що сьогодні ж - день народження знаменитого актора В'ячеслава Тихонова.

Привітання Женіна викладено у Фейсбуці

"Так сталося, що обоє вони народилися в один і той же день - 8 лютого, але у різні роки. Перший пішов у світ інший і став безпечний усім, оскільки вже нічого не скаже і нікого не звинуватить. А кращу його роль - шкільного учителя, що намагався піти наперекір системі Луб'янки і кремля, ні ті, хто залишилися на Луб'янці, ні ті, хто масово переселилися з неї в кремль, не згадують. Другий - живий і напевно ще скаже, що думає з приводу цієї камарильї. Так згадаємо ж з вдячністю першого й протягнемо руку підтримки другому! Хіба що, залишається нагадати: 8 лютого народилися В'ячеслав Тихонов і Роман Сущенко", - пише Женін.

Кінознавець принципово назвав кращою роллю актора Тихонова учителя історії Іллю Мельникова, а не радянського розвідника, чекіста Штирлица (Ісаєва), яка звеличується в сьогоднішній Росії, де вихідці з ФСБ, "чекісти", займають ключові пости.

У зв'язку з цим Женін називає заарештованого журналіста Укрінформу "чудовою й порядною людиною", яку безуспішно "намагалися зламати й уламати ті самі чекісти, послідовники Малюти Скуратова і Фелікса Дзержинського".

Посольство України у Швеції вітає Сущенка: Боремося за швидке звільнення

З днем народження журналіста Укрінформу Романа Сущенка привітали і у посольстві України в Швеції.

Привітання розміщено на сайті посольства у Твіттері.

"З днем народження громадянина України Р.Сущенка, політв'язня кремля! Многая літа! Ми боремося за швидке звільнення!", - йдеться у привітанні.

Посольство України в США приєдналося до флешмобу #FreeSushchenko

Українські дипломати, акредитовані в Сполучених Штатах, приєдналися до всесвітнього флешмобу #FreeSushchenko, привітавши незаконно ув'язненого кремлівським режимом журналіста Укрінформу Романа Сущенка з днем народження.

Звернення розміщене на офіційній сторінці Посольства у Фейсбуці.

"Посольство України в Сполучених Штатах Америки приєднується до привітань Романа Сущенка з днем народження", - зазначається у вітальному тексті, опублікованому 8 лютого.

Українське дипломатичне представництво при цьому порадило подивитися фільм "В'язні Кремля", присвячений Роману, "українському політичному в'язню, який зараз незаконно утримується на території Російської Федерації".

"Романе, тримайтеся!", - наголошується у зверненні.

Укрінформ привітав Сущенка флешмобом

Працівники Укрінформу флешмобом привітали з днем народження протиправно ув'язненого у РФ власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

У флешмобі взяли участь колеги Сущенка, які працюють в центральному офісі агентства в Києві.

"З днем народження, Романе. Тримайся! Ми з тобою!" - скандували учасники флешмобу.

#FreeSushchenko: Дещиця і посольство України в Польщі підтримали Сущенка

Посольство України в Польщі на чолі з послом Андрієм Дещицею долучилося до акції #FreeSushchenko на підтримку власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Фото з плакатами #FreeSushchenko і вітанням з днем народження вони розмістили на сторінці посольства у Фейсбуці.

“З Днем народження, Романе! #FreeSushchenko”,- написали українські дипломати.

Сьогоднішня акція #FreeSushchenko приурочена до дня народження журналіста.

Гройсман вітає Сущенка: Вдячний за мужність і патріотизм

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого у Москві, з днем народження.

Текст привітання розміщено на сторінці Прем'єр-міністра у Фейсбуці.

"Сьогодні день народження політв’язня Кремля Романа Сущенка. Вдячний українському журналісту за мужність і патріотизм. Щиро сподіваюсь, що наступний День народження Роман проведе в Україні та у теплому колі своїх рідних. Правда обов’язково переможе!" - йдеться у привітанні Прем'єр-міністра.

Вітання гендиректора Укрінформу: Талановитого журналіста Сущенка замінити ніким

Генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко привітав Романа Сущенка з днем народження та побажав власкорові залишатися мужнім.

Відеопривітання оприлюднено на каналі агентства в YouTube.

"З днем народження, Романе. Нам дуже вас не вистачає в Києві, нам дуже вас не вистачає так само в Парижі", - сказав генеральний директор. За його словами, людину без таланту замінити легко, а талановитого журналіста Романа Сущенка замінити ніким.

Харченко пообіцяв і надалі робити все можливе для звільнення Сущенка з російського полону.

"Ми знаємо, що вас так само не вистачає вашій родині, вашим дітям, вашим батькам і ми робимо й робитимемо все, аби чим швидше ви були разом з нами", - наголосив Харченко.

"І будьте таким мужнім, яким ми вас всі знаємо", - додав гендиректор Укрінформу.

#FreeSushchenko: євродепутат Боні долучився до акції

Депутат Європарламенту від Польщі, член парламентської делегації до співпраці Євросоюз-Україна Міхал Боні долучився до акції #FreeSushchenko на підтримку власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Фото з плакатом #FreeSushchenko і словами підтримки він розмістив у Фейсбуці.

"Підтримую українського журналіста Романа Сущенка, якого було заарештовано понад чотири місяці тому і він потрапив до російської в’язниці", - написав депутат Європарламенту.

Київська організація НСЖУ привітала Сущенка: Правда неодмінно переможе

Київська організація Національної спілки журналістів України привітала з Днем народження журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Росії.

Текст вітання є в розпорядженні Укрінформу.

"Київська організація Національної спілки журналістів України, членом якої  з 2007 року є Роман Сущенко, щиро вітає його з Днем народження. Роман Володимирович належить до талановитих, вдумливих, високопрофесійних журналістів, які своєю творчістю несуть світові добро, відстоюють справедливість, єднають людей, підтримують їх у нелегких життєвих випробуваннях", - зазначається у вітанні.

У Київській організації НСЖУ наголосили, що Сущенко мужньо переживає "незаслужене та інспіроване" випробування, яке випало на його долю, та висловили впевненість, що правда неодмінно переможе.

"Дорогий Романе Володимировичу, зичимо тобі міцного здоров'я, невичерпної сили духу і якнайшвидшого повернення із московської неволі в Україну, у рідну сім'ю, укрінформівський колектив, наше спілчанське коло, до улюбленої роботи", - йдеться також у вітанні.

#FreeSushchenko: депутати Сейму долучилися до акції на підтримку журналіста

Депутати Сейму Польщі Марцін Свенціцький і Цезарій Грабарчик долучилися до акції #FreeSushchenko на підтримку власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Фото журналіста з написом #FreeSushchenko і вимогу звільнити його з СІЗО у Москві депутат Свенціцький розмістив у своєму акаунті у Фейсбуці.

“З Цезарієм Грабарчиком вимагаємо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, якого ув'язнено у Москві. Сущенко був арештований в день прибуття до Москви у вересні 2016 року за підозрою у шпигунстві”,- написав депутат Сейму.

Сьогоднішня акція #FreeSushchenko приурочена до дня народження журналіста.

Геращенко привітала Сущенка: Ми пишаємося твоєю мужністю

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко привітала з Днем народження власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого у Росії минулого року.

Геращенко звернулася до Сущенка, як до свого земляка, адже вони обидва народилися в Черкасах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже добре пам'ятаю нашу останню зустріч в Парижі... в нашому посольстві. Ми так довго говорили про ратифікацію французьким парламентом Угоди про асоціацію, а потім про Мінські угоди і про заручників... В страшному сні не могло собі представитися, що ця тема (заручників - ред.) настільки близько буде стосуватися і тебе, і твоєї родини. Це жахливо», - сказала Геращенко.

Говорячи про незаконне ув'язнення Романа Сущенка у Росії, Геращенко наголосила, що «таке випробування випадає на долю лише справжнім і мужнім людям».

«Ми зробимо все, щоб це був твій останній День народження десь там, не там, де треба», - пообіцяла Геращенко.

«Тримайся друже, ми пишаємося твоєю мужністю», - наголосила політик.

Українці та друзі України в ЄС вітають Сущенка

Сотні людей із країн Євросоюзу приєдналися до кампанії #FreeSushchenko на підтримку протиправно ув’язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

До кореспондентського пункту Укрінформу у Брюсселі продовжують надходити привітання Роману зі словами підтримки, щирих побажань та вимогами до російського режиму негайно звільнити українського журналіста.

«Журналісти Європи вимагають негайного звільнення Романа Сущенка», - матеріал з таким заголовком вийшов напередодні у брюссельському виданні EU Today. 

Активно долучилися до кампанії на підтримку Романа Сущенка українські дипломати у Брюсселі, у Ризі, активісти Конгресу українців Латвії, українці та друзі України із Бельгії і багатьох інших країн Європи та світу.

Рада привітала Сущенка з днем народження

Верховна Рада привітала з днем народження журналіста Укрінформу, політв'язня Романа Сущенка.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до цього закликала з парламентської трибуни перший віце-спікер Ірина Геращенко.

"Сьогодні відзначає свій день народження політв'язень Кремля Роман Сущенко. Давайте привітаємо його з Днем народження і через його родину, через його адвокатів передамо великий привіт цьому журналісту, який сьогодні бореться за Україну в Лефортово своєю мужністю і своєю позицією", - сказала вона.

Геращенко додала, що Сущенка, як і інших українських політв'язнів, затримано за надуманими причинами.

Бадьорості й сили духу: колеги вітають Сущенка з днем народження

Закордонні кореспонденти Укрінформу вітають свого колегу, незаконно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, з днем народження.

"Романе, тримайся! Швидше повертайся!", - зазначає у вітанні кореспондент Укрінформу у Брюсселі Андрій Лавренюк, котрий звертається до українців у Бельгії, з Білорусі, Грузії, Нідерландів, Люксембургу, інших країн Європи та світу, долучитися до кампанії з підтримки українського журналіста. 

Кореспондент Укрінформу у Вашингтоні Ярослав Довгопол звертається до Сущенка: "Романе, колись (можливо вже скоро!) ти передивлятимешся цю величезну купу привітань з Днем народження у себе на домашньому комп'ютері. Позаду будуть складні випробування, попереду – нове життя! Тож бажаю тобі і всім твоїм рідним, щоб цей момент настав якомога скоріше! Здоров'я тобі, сил і натхнення! Завжди гарного настрою й побільше перемог у житті!".

Кореспондент Укрінформу у Німеччині Ольга Танасійчук у відеовітанні зазначає: "Бажаємо тобі бадьорості, сили духу, оптимізму попри все! Привітання тобі передають дуже багато українців у Німеччині. Ми всі віримо – все буде гаразд". 

"Роман Сущенко сьогодні вперше у житті відзначає день народження у в'язниці, у російській тюрмі. Досвід, який нікому не побажаєш. Але він буде на свободі. Безперечно", - пише у Фейсбуці кореспондент Укрінформу у Канаді Максим Наливайко.

"Романе, вітаю з Днем Народження! Міцного здоров’я тобі і стійкості духу, аби пройти усі випробування кремлівськими буцегарнями, і ще сильнішим вийти з цього. А через багато десятків років, тримаючи в руках і показуючи внукам і правнукам роздруківку з написом #freeSushchenko з посмішкою на обличчі розповідати про свої життєві випробування і виклики долі", - впевнений власний кореспондент агентства у Польщі Юрій Банахевич.

Кореспондент Укрінформу у країнах Балтії Олег Кудрін вітає Романа піснею: "Знаючи, що однією з улюблених пісень Романа є "Одна калина за вікном" хочу привітати колегу дещо переробленими рядками звідти:

Сумно, сумно аж за край...

Наші полонені – у московських зграй.

Стане легше на душі –

Повертайсь, козаче, ти ж тут залишив

Одну калину за вiкном,

Одну родину за столом,

Одну дружину, сина, доню та батьків,

Одну любов на все життя,

Одну журбу до забуття

І Україну та ще й рідний колектив!

Стець привітав Сущенка: Твого звільнення хоче весь цивілізований світ

Міністр інформаційної політики Юрій Стець привітав з днем народження журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства інформаційної політики у Фейсбуці 

«Я знаю, що ти мужня і сильна людина. Я знаю, що це точно має бути останнім днем народження, який ти провів не з сім’єю. Я знаю, так і буде, бо того хоче Бог, того хоче твоя сім’я й усі українці. Так само знаю, що цього хоче весь цивілізований світ. А значить, так і буде. З Днем народження тебе, мужній і сильний чоловік. Мені приємно, що ти є членом нашої команди. Ним ти залишишся назавжди!» - зазначив Стець.

Юлія Сущенко привітала батька з днем народження

Дочка журналіста Укрінформу Романа Сущенка Юлія привітала батька з днем народження.

Поздоровлення і спільне фото вона розмістила у Фейсбуці.

"Cьогодні день народження у дуже важливої і особливої для мене людини - мого батька, чиє ім'я вже напевно на слуху у багатьох, Романа Сущенка. Знаю, що Ти рано чи пізно прочитаєш ці рядки, адже все має властивість закінчуватися, особливо погане", - написала Юля Сущенко.

Вона також висловила сподівання, що її батько, незаконно затриманий у Москві, повернеться до сім'ї.

"Через якийсь час ми разом радітимемо, що увесь цей кошмар позаду і наша сім'я зможе бути поряд, не втрачаючи ні хвилини дорогоцінного життя", - йдеться в публікації.

Юлія підкреслила, що тато має хороше почуття гумору і побажала, щоб ця здатність допомогла зберегти володіння духом у непростій життєвій ситуації.

"Отже, хочеться побажати, щоб навіть у такій непростій ситуації Ти не опускав руки і знаходив щось позитивне в тому, що сталося, а Твій гострий розум завжди приводив тебе до хорошого результату", - написала вона.

***

Як повідомлялося, у середу, 8 лютого, до дня народження власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Укрінформі відкрилася фотовиставка його робіт та картин.

Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Суд у Москві продовжив термін перебування під вартою до 30 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-