Сьогодні у Москві відбудеться суд щодо арешту Сущенка

Сьогодні у Москві відбудеться суд щодо арешту Сущенка

Укрінформ
Суд щодо продовження строку тримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві, відбудеться 25 січня о 13:00 за київським часом у Лефортовському районному суді.

Про це повідомив у Твіттері адвокат Сущенка Марк Фейгін

«Суд щодо продовження строку тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка відбудеться 25 січня о 14.00 в Лефортовському районному суді», - наголосив адвокат.

Раніше повідомлялося, що захист Сущенка до засідання суду готує клопотання про заміну йому запобіжного заходу на домашній арешт з місцеперебуванням у консульському готелі. Ця житлоплоща розташована неподалік від Посольства України в Москві, проте дещо відокремлена і правами дипломатичної недоторканності не користується, тобто відповідає вимогам, які пред'являються законом.

Натомість варіант, про який повідомлялося раніше, - про можливість перебування Сущенка під домашнім арештом у квартирі двоюрідного брата в Москві, до якого приїжджав журналіст, - не може бути реалізований, оскільки родич не дав згоди на надання свого житла.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Строк тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-