Фейгін сподівається, що дату суду щодо арешту Сущенка назвуть у понеділок

Фейгін сподівається, що дату суду щодо арешту Сущенка назвуть у понеділок

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, сподівається, що дата засідання суду щодо продовження арешту стане відома 23 січня, за тиждень до закінчення чинного терміну.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні відбулося традиційне п'ятничне жеребкування на час відвідання адвокатами підзахисних у СІЗО "Лефортово". Я йду до Романа Сущенка в першій половині дня, до обіду. Тоді ж, за тиждень до закінчення діючого терміну арешту, сподіваюся дізнатися про точну дату засідання суду щодо запобіжного заходу стосовно мого підзахисного", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що у "Лефортово" давно існує проблема, яка ігнорується владою. Тут тільки 6 кабінетів для спілкування із заарештованими. "Через це в день встигають пройти тільки 12 адвокатів. І доводиться проводити жеребкування щоп'ятниці", - пояснив Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, письмово, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-