Ар'єв: На сесії ПАРЄ закликатиму до звільнення журналістів-політв'язнів

Ар'єв: На сесії ПАРЄ закликатиму до звільнення журналістів-політв'язнів

Укрінформ
Ситуація з незаконним утриманням в РФ українців - журналіста Укрінформу Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова - а також навколо переслідування в Криму журналіста Миколи Семени і кримськотатарських ЗМІ стане темою обговорення на сесії ПАРЄ в Страсбурзі у січні.

Про це в коментарі Укрінформу розповів голова постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв.

"Моя доповідь буде з приводу стану свободи слова в Європі. Обов'язково окремим підпараграфом буде йти тема Романа Сущенка... В обов'язковому порядку буде заклик звільнити його, звільнити Сенцова, а також щодо ситуації навколо переслідування кримськотатарських ЗМІ в Криму, журналіста Миколи Семени", - сказав він.

Ар'єв також зазначив, що в рамках сесії українська парламентська делегація організує перегляд фільму про дітей Донбасу і гуманітарну ситуацію в Донецькій і Луганській областях. Фільм створено на замовлення "Блоку Петра Порошенка".

Сесія ПАРЄ в Страсбурзі відбудеться 23-27 січня. Доповідь голови постійної делегації ВР Володимира Ар'єва запланована на 25 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-