Адвокат шукає можливості отримати статті Сущенка, написані в СІЗО

Адвокат шукає можливості отримати статті Сущенка, написані в СІЗО

Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що планує найближчим часом робочі контакти з ОБСЄ, "Репортерами без кордонів" і PEN International у справі його підзахисного.

Про це адвокат розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Роман не може не працювати, у тому числі і будучи під арештом. Ми зараз розглядаємо можливість, як би він міг законно якимось чином передавати свої журналістські тексти", - сказав Фейгін.

За його словами, журналістські матеріали, які Роман міг би передавати з Лефортово - це побутові замальовки про існування в умовах СІЗО, роздуми про прочитані книги (він зараз дуже багато читає). "Але, на мій погляд, найістотніше - публіцистика. Тут Сущенку є що сказати", - вважає адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Строк тримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-