Дружина та син Сущенка повертаються до України - адвокат

Дружина та син Сущенка повертаються до України - адвокат

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, повідомив про повернення до Києва наступного тижня дружини і сина журналіста.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Наступного тижня очікується повернення до Києва дружини і сина кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка. Напередодні Різдва було б дуже символічно, якби президент країни прийняв найближчих родичів Романа, як це бувало у випадку з близькими інших українських політв'язнів", - сказав Фейгін.

За його словами, справі захисту також допомогло б, якби президент Петро Порошенко, як глава держави і гарант Конституції, взяв на себе відповідальність за статус Романа Сущенка, який будучи кореспондентом національного інформагентства, фактично є державним службовцем. 

"Я зустрічався з політичним секретарем посольства Франції у Москві. Французька сторона говорить, що готова проявляти велику активність у "кейсі Сущенка", але тільки в разі активності української сторони, тому що, як говорять у них "Etre plus royaliste que le roi" (Не можна бути більшим роялістом, ніж король, фр. - ред.)", - резюмує адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-