Фейгін: В апеляції робимо наголос на утримання Сущенка під домашнім арештом

Фейгін: В апеляції робимо наголос на утримання Сущенка під домашнім арештом

Укрінформ
Марк Фейгін, захисник неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, розповів про особливості розгляду апеляційної скарги на подовження арешту його підзахисного.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Нагадаю, в Мосміськсуді 15 грудня о 10.00 розглянуть апеляційну скаргу на подовження арешту Романа Сущенка до 30 січня (за рішенням Лефортовського суду). Ми робитимемо упор на альтернативний захід – домашній арешт. Пропоновані нами умови відповідають всім необхідним вимогам", - сказав Фейгін.

Він нагадав про важливість даного засідання: "Ми накопичуємо подібні рішення, скарги і відмови в апеляції. Думаю, що вже після даного розгляду, якщо нам відмовлять, можна буде подавати скаргу в ЄСПЛ, пора вже комунікувати накопичене. Не бачу причин, навіщо застосовувати такий крутий запобіжний захід  до журналіста".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенко під вартою було подовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-