Патріарх Філарет передав Сущенку молитовник

Патріарх Філарет передав Сущенку молитовник

Фото
Укрінформ
Священик Української православної церкви Київського патріархату у Підмосков'ї Святослав Скороход заніс журналістові Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно утримують у Росії, підписаний Патріархом Філаретом молитовник та продукти.

Про це ієромонах повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні був там, де нікому не побажав би бути. Лефортова в’язниця – це те земне пекло, де перебуває наш побратим Роман Сущенко. Зібрав для нашого мученика продуктовий пакунок, аби його морально підкріпити. Але серед усього найголовніше, це молитва до Бога. Вірю, що вона лунає від Романа постійно. Ні для кого не секрет, що наш брат у Христі є парафіянином Володимирського Патріаршого собору в Києві, тому передав з благословення Святійшого Патріарха Філарета, окрім провізії, перш за все молитвослов українською мовою, аби й на чужині молитва зігрівала та укріплювала його тілесні та духовні сили", - написав він.

Як відомо, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення до ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідування священиком Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО №2 у Москві. Однак у цьому було відмовлено.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналістові Укрінформу до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-