Обвинувачення хоче продовжити арешт Сущенка до 30 січня

Обвинувачення хоче продовжити арешт Сущенка до 30 січня

Укрінформ
У Лефортовському суді Москви на засіданні у справі неправомірно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка слідство клопоче про продовження йому арешту ще на два місяці.

Про це написав у Твіттері адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"Слідство клопоче про продовження арешту Сущенко ще на два місяці до 30 січня 2017 року", - пише він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Москві в Лефортовському районному суді проходить засідання у справі Сущенка. За словами Фейгіна, спочатку всіх присутніх пустили в зал. Проте пізніше прокурор клопотав про закриття засідання, суд задовольнив це клопотання, і засідання проходить у закритому режимі.

Власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, підкресливши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін його утримання під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: Роман Цимбалюк/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-