Московський суд дозволив Сущенку ознайомитися зі справою

Московський суд дозволив Сущенку ознайомитися зі справою

Фото
Укрінформ
Московський суд дав можливість неправомірно затриманому журналістові Укрінформу Роману Сущенку ознайомитися зі справою.

Про це повідомив в Твіттері його адвокат Марк Фейгін.

"На моє клопотання суд дав можливість Роману Сущенку ознайомитися з арештною справою. Зараз він з цікавістю і подивом її вивчає", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Лефортовському суді Москви сьогодні проходить засідання, на якому розглядається продовження арешту неправомірно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Нагадаємо, власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, наголосивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою спливає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-