Після Парижа Фейгін поїде у

Після Парижа Фейгін поїде у "справі Сущенка" до Брюсселя

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, уточнив, що планує поїздку у справах, пов'язаних з його підзахисним, у Брюссель, в Європарламент.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Після Парижа поїду до Брюсселя. Там очікуються зустрічі в Європарламенті. Вже точно знаю, що розмовлятиму у "справі Сущенка" з депутатом Європарламенту Пятрасом Ауштрявічюсом, одним з ініціаторів листа від групи депутатів ЄП президентові Путіну з копіями керівництву Євросоюзу. Ауштрявічюс обіцяв допомогти щодо ряду питань. Дуже бажано залучити в наш процес європейські структури", - сказав Фейгін.

Адвокат також уточнив, що потрібно поспішати, щоб встигнути досягти у французьких і європейських структурах максимальної обізнаності і підтримки у справі Сущенка, оскільки в 20-х числах грудня ділове життя в Європі надовго завмирає в зв’язку із святкуванням Різдва і Нового року.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Діючий строк тримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-