Фейгін вважає, що його не випускають із РФ через справу Сущенка

Фейгін вважає, що його не випускають із РФ через справу Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, якому не дозволили виїхати з Росії до Вільнюса на Форум вільної Росії, вважає, що це пов'язано зі справою його підзахисного, журналіста Романа Сущенка.

Про це він розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Не сумніваюся, що нинішня заборона на виїзд мені з Росії пов'язана зі справою мого підзахисного Романа Сущенка. У Вільнюсі на ІІ Форумі вільної Росії у мене були заплановані розмови з представниками різних правозахисних організацій про надання Роману Володимировичу статусу політв'язня. Тепер всі ці зустрічі скасовуються", - сказав Фейгін.

За його словами, цього разу, на відміну від попереднього випадку, заборона була накладена без жодних пояснень. Адвокат припускає, що в якості пояснень влада говоритиме, що сталася "накладка". Втім, можливий і інший розвиток подій. "Нехай ФСБ, нехай Федеральна служба приставів офіційно пояснять, які у них претензії до мене", - вимагає Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві 30 вересня, куди він прибув із приватною поїздкою. Його утримують у СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Романа Сущенка ввечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак ГРУ МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Раніше сьогодні адвокат кореспондента Укрінформу Романа Сущенка повідомив, що його не випускають з Росії на форум у Вільнюсі. 14-15 жовтня 2016 року у Вільнюсі відбудеться Другий Форум вільної Росії, в рамках якого продовжиться розпочате на Першому Форумі обговорення актуальних проблем російської та міжнародної політики, а також сценаріїв виходу Росії з політичної, економічної та цивілізаційної кризи.

На форумі буде присутній кореспондент Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-