Звільнення Сущенка має бути пріоритетом для світової спільноти - Клімкін

Звільнення Сущенка має бути пріоритетом для світової спільноти - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунєю Міятович наголосив, що звільнення незаконно затриманого в Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенка має бути пріоритетом для міжнародної спільноти.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Поряд із цим, Клімкін зауважив на неприпустимості дій російської влади, яка, окупувавши Крим, розпочала на півострові системні утиски свободи слова та прав журналістів. Зокрема, звернув увагу на вимушене закриття на окупованій території фактично усіх незалежних ЗМІ, у тому числі кримськотатарського телеканалу ATR, переслідування та репресії стосовно журналістів, які висловлюють незгоду з російською окупацією українського півострова.

На думку Клімкіна, яскравим прикладом застосування репресій проти вільнодумців стало відкриття кримінальної справи проти журналіста Миколи Семени.

Також у ході зустрічі було підкреслено, що відповідна політика Кремля вимагає адекватного реагування та різкого засудження з боку міжнародної спільноти та інститутів ОБСЄ.

Зі свого боку, Клімкін запевнив, що свобода слова та захист прав журналістів є однією з ключових прерогатив демократичного розвитку України.

Як повідомляло агентство, Роман Сущенко, паризький кореспондент Укрінформу, був затриманий у Москві 30 вересня за звинуваченням у шпигунстві під час перебування в РФ з приватним візитом. Після закритих слухань 1 жовтня суд ухвалив рішення про його арешт на два місяці. 

Микола Семена, проукраїнський журналіст і один з дописувачів веб-сайту кримських новин "Крим. Реалії", що є проектом "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", був арештований у квітні і звинувачений в "сепаратизмі" за статтю про деокупацію Криму. Судове слухання щодо Семени призначено на жовтень, а його самого позбавлено права на виїзд з Кримського півострова для лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-