В Охтирці відновлюють житло за допомогою данських партнерів

В Охтирці відновлюють житло за допомогою данських партнерів

Фото
Укрінформ
В Охтирці партнери з Данії допомагають із реконструкцією пошкоджених унаслідок російської агресії дахів житлових будинків.

Про це повідомила у Фейсбуці Охтирська міська рада, передає Укрінформ.

Як зазначається, команда міської ради, Данська рада у справах біженців" (DRC) та підрядники намагаються вирішити багато завдань.

"Наразі вивчається питання реконструкції покрівель будинків за адресами пров. Харківський, 2 та вул. Армійська, 4. Якщо у першому випадку ремонт даху ускладнюється тим, що туди важко заїхати будівельному крану, то в другому випадку складність ситуації пов’язана з кутом нахилу даху. Як подолати ці фактори – досліджують фахівці", - йдеться в повідомленні.

Крім того, представники DRC провели реєстрацію мешканців ще двох будинків з метою подальшого відновлення пошкодженого даху. На один з цих об'єктів уже підвезли будматеріали, роботи вже розпочинаються.

Програма DRC з відновлення житла в Сумській області реалізується зокрема завдяки фінансуванню UHF 8 (Ukraine Humanitarian Fund).

Читайте також: Запорізька область отримала з Німеччини техніку для відновлення інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, активна фаза боїв за Охтирку закінчилася 27 березня 2022 року. Під час першого місяця повномасштабного вторгення місто постійно обстрілювали з авіації російські війська, в Охтирці було зруйновано багато житлових багатоквартирних та приватних будинків та об'єктів критичної інфтраструктури.

У березні 2023 року Президент Володимир Зеленський вручив Охтирці відзнаку "Місто-герой".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-