Харків’яни представили потенційним інвесторам у Люксембурзі проєкт безпечного підземного містечка

Харків’яни представили потенційним інвесторам у Люксембурзі проєкт безпечного підземного містечка

Фото
Укрінформ
Харківська інвестиційна агенція уперше показала потенційним зарубіжним донорам та інвесторам новий унікальний проєкт підземного містечка з зовнішньою парковою частиною.

Візуалізацію проєкту Shelter Park харків’яни презентували на міжнародному українсько-люксембурзькому бізнес-форумі в Люксембурзі, передає кореспондент Укрінформу.

«Він поєднує в собі безпечний громадський простір, із закладами освіти та медицини, там є також комерційна складова, тобто торговельні площі. Підземне містечко включає навіть житловий фонд», - розповіла директор Харківської інвестиційної агенції та депутат обласної ради Тетяна Столяренко.

За її словами, площа забудови сягатиме 36 тисяч квадратних метрів, а вхід до неї буде одразу з підземної станції метро, тому комплекс буде цілком безпечним. На поверхні буде розбита паркова зона. Проєкт розробила група харківських архітекторів.

«Ми його ще будемо вдосконалювати, звичайно, але в нинішніх реаліях ми повинні, не дивлячись ні на що, робити так, щоб життя у нашому місті було безпечним, інклюзивним, екологічним і комфортним», - наголосила депутатка.

Вона також повідомила, що до 1 вересня Харків планує запустити ще 3 підземні школи.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові відсьогодні розпочалися повноцінні заняття у першій підземній школі - її збудовано в Індустріальному районі.

Фото Лідії Таран

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-