У Краматорську за програмою «єВідновлення» нарахували майже ₴170 мільйонів компенсацій

У Краматорську за програмою «єВідновлення» нарахували майже ₴170 мільйонів компенсацій

Укрінформ
У Краматорську Донецької області за програмою «єВідновлення» схвалили виплату компенсацій на майже 170 млн грн: за пошкоджене житло - понад 123 млн грн, за зруйноване – понад 45 млн грн.

Про це повідомила Краматорська міська рада у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Майже 170 мільйонів гривень отримають мешканці Краматорська за програмою єВідновлення. Допомогу від держави можуть отримати власники як пошкодженого, так і повністю зруйнованого житла», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що краматорці, чиє житло пошкоджене, продовжують подавати відповідні заяви, і прийнято позитивних рішень по 1429 заявам на загальну суму — 123 229 222 грн. Максимальна сума компенсації в такому разі може становити 350 тис. грн за пошкоджену квартиру та 500 тис. грн за приватний будинок.

Компенсації за майно, визнане зруйнованим, можуть отримати як мешканці квартир, так і власники будинків. Усього в Краматорську відповідною комісією розглянуто та ухвалено 30 позитивних рішень на загальну суму — 45 614 546 грн.

У міськраді нагадали, що прийом заяв продовжується, і заявку можна подати в застосунку чи на порталі «Дія» або в паперовому вигляді у ЦНАПі (вул. Богдана Хмельницького, 8).

Читайте також: Більш як 100 тисяч родин звернулися по компенсацію за програмою «єВідновлення» - Шуляк

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» – власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-